adab adab di tandas

random je tadi "what can i do to help change the world" selepas staying unproductive. macam mana muda muda je dah boleh contibute something incredible, and yes i envy gila like what do they even smoke ahahaha but somehow its surely gotta be punca from any issue at their hometown triggered them kan.

dan random je tadi thinking of someone yang "berjaya" if they perasan tak few years ago they'll be at this state; sebagai contoh sekarang dah 21 tapi boleh considered financially stable padahal 5 tahun lepas baru form 4, struggle nak spm. hebatnya perancangan tuhan kan :")

sekadar suka-suka dan untuk peringatan diri sendiri (yang kadang-kadang terhipokrit) dan semua yang bertamu di tandas.

1. tutup lah toilet bowl sebelum flush. yes, like, effin put the toilet lid down cs they are there for reason.
When you flush a toilet, the swirling water that removes your waste from the bowl also mixes with small particles of that waste, shooting aerosolized feces into the air and dispersed the microbes far enough to settle on other bathroom surfaces, like the floor, the sink, and even your toothbrush. - bi.
2. jangan lah melesa-lesakan (proper malay: menggelumangkan) paip air di lantai yang basah atas rasional yang tidak perlu di-explain lanjut.

dan yang terakhir, ketuk pintu sebelum masuk tandas dan tidak menyalahkan yang sudah berada di tandas untuk menyelamatkan diri dengan "lain kali kunci lah tandas betul-betul" kerana hidup tak ingin dibenci. bye.


Comments