week 14

i survived week 14 guys :")

i dont get how week 14 become that week yang semua presentation nak hold, deadline semua benda 'cause i thought it supposed to be week lecturer bagi hint on paper final exam tsk.

i had four presentations continuously in four effing days lmao. acting on monday, demonstrating on tuesday, roleplaying on wednesday and decent presentation on thursday hahaha. and i'd say i've never feel better in talking in front, thanks to these bunch.


i hate groupwork. not because i hate socializing via group assignments but i gotta deal with different types of people.

1. ada yang underestimate kerja orang lain not by dah tengok hasil kerja orang tu sendiri but the mindset. "eh kau nampak macam tak leh buat kerja je" "zekzek tu tak guna doh dia macam tak buat apa je (padahal kau yang conquer semua kerja, gerak solo)", bih u don't work like that. wake up.

2. delegate task kat semua orang tapi bila nak compile, all the points orang tu kau buang and replace with yours sebab kau kan bagus.

3. jenis yang bapak penakut nak masuk group whatsapp tu, pastu penakut nak suruh orang tu buat kerja, pastu pm someone yang "easy" untuk deliver the message. im not a fucking mailman u ratshit. i fucking hate you. you know who you u are.

4. jenis yang berkira. dah alang-alang kau compile, kau pergi je lah habiskan terus aduh. "weh aku dah settle part aku and finalize report tapi boleh tak kau hias hias sikit" nak suruh aku print cakap je lah can u fucking not nak suruh hias hias what, kalau contribution kau banyak takpelah jugak im crying.

5. jenis yang semua benda nak buat introduction je. ayah kau lah dari lab report 1 sampai lab report 4, asyik introduction je kau nak buat. "weh aku bukan student physical science, aku tak reti kira. kau buatlah". bana kau.

6. yang condemn kerja orang lain as if kerja kau bagus, "sampahnya content kau" asshole don't realize his words carries weight even though he's joking.

7. yang apak petty gila masa discussion. "weh, aku taknak title datuk tu please sebab position aku bukannnya contribute kepada negara pun pls ah" mashaAllah ini hanyalah group assignment taraf universiti yang olok-olok sahaja sister. aduh fening.

8. yang buat kerja last minute tak yah cerita lah gahaha makanya memang flop lah aduh.

9. jenis yang menggunakan promo code untuk memasuki group. macam takde concern apa wehhhh.

somehow, i realized i whine alot ada je yang some aku tak perasan buat juga but itulah semua orang saling melengkapi dan menasihati kan heheheh. but still its stressful af.


I SWEAR IM UP TO NO GOOD EITHER IM JUST STRESSED AF 😖

i realized i binge-eat alot this week. macam dah tak kisah duit habis ke tak, janji makan. tapi masih kurus apo eh.

notes: sorry for the indecent choice of words, im just so maaaaaad. and some of it happened to me lah and the others i heard it myself from my friends lol.

Comments