college rant

just a random, typical, immature rants by my alter-ego. i wont wrote such things lel. obscene lang alert btw.

SELFISH
I can’t get it why some people are being so selfish yet don’t care about others. The act of selfless isn’t that hard that can effect you pun. The closest situation I’ve encountered is to hold the elevator button when you are the nearest one to the hold button and your simple task is to just keep holding it till everyone inside is escaping then it’s your turn to get out. It never that hard even didn't drain much energy pun to do it. Dahlah kau kat depan. Lepas tu bila arrived at the floor where semua orang nak keluar, kau yang kat depan and betul betul dekat dengan hold button tu terus main keluar je. Few secs then pintu tu dah start nak tutup and then those yang malang tu merasa-lah nikmat hampir tersepit. Seriously, why must be selfish dude? We know you are late for class or whatever, but semua orang pun macam tu. I thought this is common sense duhh.

SLOW-WALKER
I fucking hate slow-walker. Don’t care girls ke guys ke (elderly is excluded) I hate them all yang suka jalan lambat. Jalan lambat is one sooo bloody annoying. Dahlah jalan lembap macam badak, lepas tu duk gossip memekak macam mak nenek, I was at the back rasa macam nak baling buku Serway. As if you know how does it feel rite. For instance, macam after passing hour for lunchtime, semua orang rushing nak balik bilik, makan, rehat, solat, all that things. Yang kau dengan your gang, jalan lenggang lembap dah buat roadblock. Dahlah one way je yang ada, jalan lah cepat sikit wei. Bukannya susah apa pun jalan cepat-cepat ni. Punca jalan lembap-lembap ni sebab duk berborak. Eh, jah kau nak berborak pergi kat bilik takpun masa nak otw tu kalau desperate sangat pun, pergi jalan tepi-tepi, by mean beratur then do those note passing something. Dahlah lembap pastu satu kelompok tu conquer every celah jalan tu memang takde chance lah nak selit passing kau yang slow ni. 

DAH BELI SILA BERAMBUS
Kafe jadi crowded and stiff gila waktu lunch hour, hours before maghrib, sebab memang waktu tu manusia automatically akan pergi café nak lunch, dinner semua sebab that time memang perfect timing nak refill lauk. Bila dah ambil lauk tu semua memang ready nak bayarlah kan. Supposedly masa tengah queue up ni lah siap siap keluarkan wallet, takde nanti bila dah sampai kaunter nak keluarkan wallet kau je dah berminit sebab seluar kau ketat sangat kan, dengan sebelah tangan nak pegang pinggan nasi lagi. Lepas tu, dah bayar tu, nak kena tunggu kau lagi nak masukkan duit kau dalam wallet dengan cantik-cantik sebab kau nak make sure quality duit kau terjaga kan. Have you ever consider others kan belakang yang berdiri semata nak tunggu kau berambus dari kaunter tu sebab pinggan nasi kau yang menjejeh lauk tu je dah amik half part of the counter. Dah bayar tu, balance tu masuk je lah dalam pocket, then blah. Takdelah flow tu lembap sangat. Abang counter tu pun takde kerja nak tengok kau masukkan duit secara cermat.

Senang je wehh nak buat benda macam ni omg tolerate pls.

p/s: wrote this when last sem got me like sheeezzzz.

Comments