my pet peeve : part 1

Ok, so these are what truly annoys me so much that I have to knock my head and shout about it. Earthling, I just hope we share the same one, at least I wont call myself a freak.

1. Aku suka keluar jalan especially bila pergi shopping. Actually, bukan pergi shopping pun, but more to observing apa yang Malaysian belanja. So, what really annoyed me everytime we go out shopping is, these all promoters or maybe certain of them is being too busybody, either they realize or not. Pernah tak, at the moment when you just strolling around, tengok-tengok barang nak survey and then, noticed two or more eyes is watching you. Gawd, how it's feel so comfortless. I dont care kalau nak pandang but agak-agaklah kalau nak pandang nya pun. I mean, bukannya tengok-tengok dari jauh. Apa ingat nak curi ke. Macam aku tak pernah tengok 'Caught Red Handed' pula kan. You got the title promoter, so promote barang bukan spy-spy orang. Well, you can practices on asking the customers what they are looking for instead of intai-intai dengan mata tak puas hati with the heart say, 'budak ni muka budak-budak lagi, ntah ada duit ke tidak ni' or maybe you're not really meant it. But, seriously this is so irritating. It is worst bila kau dah perasan that promoter asyik pandang-pandang je so kau pergi tempat lain pula and that time dia ikut kau. crap nuff

2. Tahu sendawa ? A sound and smell produced as a significant that you're already full, or etc. Sendawa ni generally semua orang tahu berbau. I dont care about the sound sebab its not really effect but the problem is, the smell. Nak-nak lagi bila makan durian or petai or any food yang boleh buat sendawa jadi busuk. When you're at a table and you suddenly burping, you're almost draining people to hell. Aha. You know how improper character you're showing us. Kalau time sembahyang pula, bila orang sebelah kita sendawa and berbau, habis hilang khusyuk sembahyang.

3. Orang yang tahan hingus or whatever they do until they produce that fuu sort of sound. Actually, adik aku selalu bila malam-malam dia dah syok tidur then tiba-tiba dia selsema, and then duk nak hembus hingus tapi tak terhembus sebab suka tahan. ok pening pening. what i mean is dia nak buang hingus tu tapi ditarik balik, macam main tarik tali, nak buang tapi tarik balik. ok pening balik.

4. Aku ni bolehlah masuk kategori noob part nak naik public transport ni. So, bila aku terpaksa naik bus or whatever, aku memang tak suka bila ada je orang suka menyempit duduk satu seat dengan aku tho banyak je seat yang available. Kalau duduk diam takpe juga. Actually, aku malas nak borak je sebab biasanya orang kalau duduk sebelah kita ni mesti nak ajak sembang. So, to avoid that, sumbatlah earphone. Kalau tak bawa earphone, terpaksalah all the time kepala tu pandang outer environment semata-mata tak nak buat eye contact. Lepas tu, paling nyampah bila tang nak check phone kejap je sibuk nak main stalk whatsapp orang. Haih.

these are some of mine.

Comments

Post a Comment

You are free to speak, but please own up to it :)