) Y-KNWHT;
HOME ABOUT CATEGORY ARCHIVE
Follow

Scrollbar


Ada orang request, so aku buat lah.

Scrollbar ni yang dekat tepi tu, ada thumb scrollbar yang bergerak bila di-scroll tu. Ada faham ? Okay, tuto ni korang boleh customize scrollbar korang sendiri. Tapi, Google Chrome sahaja yang boleh nampak scrollbar cun tu.

Pergi Template. Copy kod bawah sebelum </style> [kalau dah ada kod ni tak perlu copy]

::-webkit-scrollbar {
width: 10px;
background: #ffffff;
}
::-webkit-scrollbar-thumb {
background: #424242;
-moz-border-radius: 10px;
border-radius: 5px;
}

Merah : Radius thumb scrollbar korang.
Biru : Lebar scrollbar korang.
Hijau : Warna background. Kalau nak pakai background gambar, tukarkan dengan kod -
background:url(url background);

Labels:







Sunday, November 27, 2011

| ALL RIGHT RESERVED © EST. 2010