Tutorial : Scrollbox in Post

Heyho, semua !

Today, saya takde mood. Tapi, I'm still posting some tutorial.

Kadang-kadang korang nak buat tuto. Tapi code dia gila panjang. Pernah terjadi tak ? So, here the tuto tak korang lerh shortkan dengan letak dalam scrollbox.

Create New Post. Lepas tu, aku syorkan korang paste dulu kod ni sebab takut post korang crash. Okay, nak letak kod kat post bukan main letak je. Dia kena letak kat Edit HTML. Tengok bawah.


<div style="overflow: auto;background-color:#C7DFB5; margin: 0px auto; padding: 5px; height: 200px;width: 94%;text-align: left;"> Here The Words ! </div>
Merah : Warna background. Boleh tukar dengan kalau nak.
Biru : Saiz scrollbox.
Hijau : Kedudukan text - left/right/center/justify
Oren : Letaklah apa-apa Code/Ayat and etc

Credits : Farah

Okay. Done.

Comments

  1. Ade tak tuto untuk scroll bar for blog ? Selalu jumpa tutu untuk post, bloglist, blog achive jee, pleasse help me.

    ReplyDelete

Post a Comment

You are free to speak, but please own up to it :)